Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ ..##1

Με αφορμή κάτι videakia που βρήκα ..και θυμήθηκα πόσο τέλεια είναι η Πραγα..Ένα αφιερωματάκι ..

Η Καρδια της Ευρωπης: ΠΡΑΓΑ

Πραγα ===>> Τσεχια: ειναι μαγευτικη,εχει πολιτιστικη κληρονομια και αξιοθεατα, ενα συγχρονο παραμυθι, ιδανικος προορισμος για ολες της ηλικιες , απο το κεντρο της Ευρωπης στην καρδια σας.

Τσεχια μια απο της ποιο ομορφες και διασημες χωρες της Ευρωπης

Πραγα: Η πρωτευουσα της Τσεχιας, το πολιτικο,πολιτιστικο και οικονομικο κεντρο της χωρας. Στις μερες μας η Πραγα εχει γινει ενας απο τους ποιο διασημους τουριστικους προορισμους της Ευρωπης. Πολλοι λογοι εχουν συμβαλλει προς αυτην την κατευθυνση: η εισοδος της Τσεχιας στην Ευρωπαικη Ενωση τον Μαιο του 2004, η τελεια γεωγραφικη της τοποθεσια ( πολλοι αναφερουν την Πραγα σαν την Καρδια της Ευρωπης ) και φυσικα η ομορφια και η πληθωρα των ιστορικων μνημειων της. Μερικοι ελκυονται ακομα απο τις φθηνες τιμες και την γευστικη τσεχικη μπυρα.

http://euro-quest.tripod.com/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/jazz-festival-prague-nightlife-night-life-image-1001.jpg

Αφιξη στην Πραγα

Με αεροπλανο: Η Πραγα εχει ενα διεθνη αερολιμενα, περιπου 20 km βορειο-δυτικα απο το κεντρο της πολης. Καποιος μπορει να φθασει στο αεροδρομιο Ruzyně με πολλους τροπους.Υπολογιστε περιπου 40 λεπτα για να πατε στο αεροδρομιο

Με τρενο
: Ο κεντρικος σιδηροδρομικος σταθμος ( στα τσεχικα Hlavní nadrazí Wilsonovo nádraží) ειναι ο μεγαλυτερος σταθμος της Πραγας,βρισκεται σχεδον στο κεντρο της Πραγας και μολις 5 λεπτα περπατημα απο την Κεντρικη Πλατεια (Wenceslas Square ) Τα ποιο πολλα τρενα προερχομενα απο διεθνεις προορισμους ( Γερμανια, Αυστρια, Σλοβακια, Πολωνια ) αναχωρουν και φθανουν στον σταθμο Prague-Holešovice ο οποιος βρισκεται 3 στασεις του μετρο απο τον Κεντρικο Σιδηροδρομικο Σταθμο.

Με λεωφορειο:
Τα περισοτερα απο τα διεθνη λεοφορεια φθανουν στον σταθμο του μετρο Zelivskeho αλλα ειναι πολλα αλλα μερη τα οποια το λεοφορειο σας μπορει να αφιχθει ( τα ποιο πολλα κοντα σε σταθμους του μετρο ). Ο κεντρικος Σταθμος Λεοφορειων για τα εσωτερικα λεοφορεια της χωρας ειναι στο μετρο Florenc κοντα στο κεντρο της πολης

Για την Πράγα...

Γεωγραφικα η Πραγα βρισκεται στο κεντρο της Τσεχιας, απο την μια μερια οι οροσειρες της Βαυβαριας και απο την αλλη ο ποταμος Vltava

( το μεγαλυτερο ποταμι της Τσεχιας οπου ριχνεται στον Labe και στον Γερμανικο Elbe 35 χιλιομετρα βορεια της Πραγας ) χωριζουν την Πραγα σε δυο μερη.
Το κεντρο της Πραγας αποτελειται απο πεντε ιστορικα μερη , την Παλια Πολη (Staré Město), την Εβραίκη συνοικια (Josefov) και την Νεα Πολη (Nové Město) - τα οποια βρισκονται στην δεξια μερια του ποταμου Vltava – καθως και την περιοχη του Καστρου (Hradčany) και Lesser Quarter (Malá strana) οπου βρίσκονται στην αντιπερα οχθη του ποταμου.Πολλες γεφυρες μαζι με την διασημη Γεφυρα του Καρολου συνδεουν τα δυο μερη της πολης.
Ειναι ευκολο να περιηγηθει κανεις στην Πραγα. Σχεδον ολα τα ιστορικα μνημεια και τα τουριστικα αξιοθεατα βρισκονται μεσα σε αυτα τα πεντε ιστορικα μερη της Πραγας. Ολα ειναι μαζεμενα γυρω απο κεντρο της Πραγας κατι το οποιο κανει τις διδρομες με τα ποδια μια ευχαριστη επιλογη για τους ταξιδιωτες, τα επισης αξιοπιστα μεσα μαζικης μεταφορας θα σας πανε παντου και χωρις καθυστερησεΙς.



...


Πηγή :holiday .gr

4 σχόλια:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Δεν πρόλαβαν να μεγαλώσουν οι μέρες και σ'έπιασε η όρεξη για ταξιδάκια, Θοδωρή, ε;
Είχα πάει το καλοκαίρι. Είναι πολύ ενδιαφέρον να δεις πώς καταφέρνει να αναπτύσσεται αυτή η πόλη προσελκύοντας εκατομμύρια τουριστών.
Θα μπορούσαν οι Τσέχοι να μας παρέδιδαν μαθήματα τουριστικής ανάπτυξης...

Γιατί, αλήθεια, δε σκέφτεστε του χρόνου, η Γ΄λυκείου, να κάνετε την εκδρομή σας στο εξωτερικό;

Γιώργος Καρατζής είπε...

Τι ωραία ανάρτηση! Με ταξίδεψε ξανά στη γοητεία! Είχα πάει πριν τρία καλοκαίρια. Ένα από τα αξέχαστα: Ηλιοβασίλεμα σε ένα τζαζ κλαμπάκι στην αμουδερή όχθη του Βλτάβα, κάτω από το Εθνικό Θέατρο,με ζωντανή μουσική και ποτάκι, και ο ήλιος να δύει απέναντι πάνω από το κάστρο, χρυσίζοντας την παρέα και την πόλη...
Μαγική πόλη, την ερωτεύτηκα.
Γι αυτό και ξαναπάω!
Συμφωνώ με την ιδέα του Διονύση.
Αυτή είναι εκδρομή:ζεις τη γοητεία, τη μαγεία και το παραμύθι που τόσο λείπουν από την αθηναΪκή ζωή μας!

→º°TغØ�←Stغllar •dust°º είπε...

@Διονύσης Μάνεσης
E.. ένα ταξιδάκι έστω με την σκέψη μας ..δε βλάπτει .
Η Πράγα είναι μια φανταστική πόλη ..και πραγματικά ένα ταξίδι εκεί αξίζει .Στην αρχή δεν είχα ιδέα τι εστί Πράγα , νόμιζα κάτι πιο απλό αλλά τελικά κατάλαβα οτι είναι σαν ναι είσαι σε χολιγουντιανό+ παραμύθι.

Φοβερή ιδέα το ταξιδάκι για του χρόνου ...αξίζει και θα το απολαμβάναμε με όλη την έννοια της λέξης..Μακάρι να πραγματοποιηθεί η ιδέα..

→º°TغØ�←Stغllar •dust°º είπε...

@Γίωργος Καρατζής
Ευχάριστη έκπληξη ...και επειδή μου φαίνεται οτι έρχεστε πρώτη φορά εδώ Να κεράσω ένα ποτηράκι BECHEROVKA ,κατευθείαν από την Πράγα (το απαιτεί η περίσταση) :)


Με ταξιδέψατε ήδη ..!!Τι μου θυμίσατε !!!Είναι μια μαγευτική , υπέροχη , τέλεια , πόλη !!!
Θυμάμαι χαρακτηριστικά , όταν περπάταγα στο δρόμο θαυμάζοντας ..τα πάντα ..την ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν τα σύννεφα !!Μια πόλη ζωγραφία !
Μήπως είμαι λιγάκι υπερβολικός ..δεν ξέρω , πάντως μιας και έχω κάνει και γω τα ταξιδάκια μου(χάρις στην μητέρα μ) ήταν το πιο ωραίο μέρος που έχω πάει.

Αντε μακάρι να βρεί και άλλους υποστηρικτές η ιδέα ..ωστέ να πραγματοποιηθεί..