Ισχυρό παγκόσμιο μήνυμα για κοινή δράση ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη θα στείλουν ένα δισεκατομμύριο πολίτες από 1.000 πόλεις και χωριά ανά τον κόσμο το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, στη φετινή "Ώρα της Γης".

Στις 20:30 το βράδυ και για μία ώρα, οι πολίτες θα σβήσουν τα φώτα, ζητώντας από τους ηγέτες του κόσμου - λίγους μήνες πριν την Παγκόσμια Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα στην Κοπεγχάγη το 2009 - δεσμεύσεις για δράσεις που θα μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, προς όφελος του πλανήτη.

Στην Ελλάδα η παγκόσμια αυτή πρωτοβουλία του WWF διοργανώνεται σε συνεργασία με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την "Καθημερινή".

Την ώρα αυτή θα σκοτεινιάσουν ο Παρθενώνας, το Κοινοβούλιο, ο λόφος του Λυκαβηττού, ο Λευκός Πύργος και άλλα ιστορικά κτήρια.

Οι Ελληνικές πόλεις έρχονται να προστεθούν σε ένα διαρκώς αυξανόμενο κατάλογο πόλεων (μέχρι στιγμής 538), μεταξύ των οποίων το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, το Πεκίνο, το Μπουένος Άιρες, η Κωνσταντινούπολη, η Μόσχα και το Παρίσι.

"Αν όλοι σκοτεινιάσουμε τα σπίτια και τα δημόσια κτήρια για αυτή τη μια ώρα, θα έχουμε δώσει ένα συμβολικό, αλλά ξεκάθαρο μήνυμα για την ανάγκη άμεσης πολιτικής και προσωπικής δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής", δήλωσε ο Δημήτρης Καραβέλλας, Διευθυντής του WWF Ελλάς.

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.earthhour.org/greece.

Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 35 δήμοι από όλη την Ελλάδα έχουν δηλώσει συμμετοχή, ενώ ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς.

Οι δήμοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι οι εξής: Δήμος Αθηναίων, Δήμος Αίγινας, Κοινότητα Ανάβρας Μαγνησίας, Δήμος Αργολίδος, Δήμος Άσσου, Λεχαίου, Δήμος Βελβεντού, Δήμος Γαλαξιδίου, Δήμος Γιαννιτσών, Δήμος Διδυμοτείχου, Δήμος Ελευθερών, Ν. Καβάλας, Δήμος Ηρακλείου Κρήτης, Δήμος Θεσσαλιώτιδος, Δήμος Θεσσαλονίκης, Δήμος Θήρας, Δήμος Ιεράπετρας, Δήμος Ιλίου, Δήμος Καρδίτσας, Δήμος Κονίστρων, Ευβοίας Δήμος, Βόρειας Κυνουρίας, Δήμος Νέστορος, Δήμος Παξών, Δήμος Πειραιά, Δήμος Πεταλούδων, Ν. Δωδεκανήσου, Δήμος Πόρου Αττικής, Δήμος Ποσειδωνίας Σύρου, Δήμος Πύλης, Δήμος Νότιας Ρόδου, Δήμος Σαπών, Δήμος Σερρών, Δήμος Σουφλίου, Δήμος Τήνου, Δήμος Φενεού, Δήμος Φιλίππων, Δήμος Νέας Χαλκηδόνας, Δήμος Χερσονήσου.