Πέμπτη, 9 Απριλίου 2009

ΚΑΛΛΙΘΕΑ


Η τελετή παράδοσης της Μαρίνας Φαλήρου από την εταιρεία των Ολυμπιακών Ακινήτων στο Δήμο Καλλιθέας πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Στο χαιρετισμό του ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Πάνος Καμμένος έκανε μεταξύ άλλων λόγο για πολυ σημαντική ημέρα για την Καλλιθέα, «που επιτέλους αποκτά πρόσβαση στη θάλασσα».

Τη μαρίνα του Φλοίσβου - που ανήκει στα Ολυμπιακά Ακίνητα - αποκτά ο Δήμος Καλλιθέας, όπως ανακοινώθηκε σε κοινή συνέντευξη Τύπου του υπουργού Πολιτισμού, κ. Αντ. Σαμαρά, του δημάρχου Καλλιθέας, κ. Κ. Ασκούνη και του πρώην προέδρου της Εταιρείας Ολυμπιακά Ακίνητα, κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ.

Η χωρητικότητα της μαρίνας είναι 417 θέσεις από τις οποίες οι 70 παραχωρούνται στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Ως σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, χαρακτήρισε ο υπουργός την κίνηση αυτή: «Σήμερα παραδίδουμε στους δημότες της Καλλιθέας τη Ναυταθλητική Μαρίνα Τζιτζιφιών. Κάνουμε ένα όνειρο πραγματικότητα κι έτσι ένα πανέμορφο κομμάτι από αυτό το τεράστιο μπαλκόνι της Αθήνας θα αποκτήσει έναν πολιτιστικό χαρακτήρα πρωτόγνωρο, πρωτότυπο και πανέμορφο.

http://www.ggoa.gr/images/articles/27/234.jpg

Κάνουμε ένα ακόμα βήμα προκειμένου να αναβαθμίσουμε ολόκληρη την περιοχή και να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις υποδομές των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Βέβαια, η αρχή είχε γίνει πριν δύο χρόνια περίπου, τον Ιανουάριο του 2007. Τότε το Ελληνικό Δημόσιο και ο Δήμος Καλλιθέας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με το οποίο το Δημόσιο δεσμεύτηκε να παραχωρήσει 28 στρέμματα από την έκταση του παλαιού Ιπποδρόμου στο Δήμο Καλλιθέας και τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Ναυταθλητικής Μαρίνας Τζιτζιφιών.

Αυτή η παραχώρηση υπήρξε αντισταθμιστική έναντι της υπόλοιπης έκτασης του Ιπποδρόμου, στην οποία με χορηγία του Ιδρύματος Νιάρχου θα κατασκευαστούν δύο υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις - της Νέας Λυρικής Σκηνής και της Νέας Εθνικής Βιβλιοθήκης - ενώ ο περιβάλλων χώρος έκτασης 120 στρεμμάτων θα μετατραπεί σε πρότυπο σύγχρονο βιοκλιματικό πάρκο».

Επίσης πρότεινε να καθαριστεί όλος ο βυθός της Μαρίνας, με τη σύμπραξη του δικτύου των εθελοντών της πολιτικής προστασίας της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και να δημιουργηθεί βιολογικός καθαρισμός για τα απόβλητα των σκαφών.

Πρότεινε ακόμη στις 11 Μαΐου να πραγματοποιηθεί το πρώτο σεμινάριο εθελοντών πολιτικής προστασίας της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου στη Μαρίνα Φαλήρου».

1 σχόλιο:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Βρε, τι μαθαίνει κανείς σ' αυτό το μπλογκ!

Η μαρίνα αυτή, Θοδωρή, είναι κάπου 10 λεπτά με τα πόδια απ' το σχολείο μας.
...Έχεις καμιά ιδέα;! ( Ε, άμα δεν εκμεταλλευτούμε και τη γειτονιά μας, ποιον θα εκμεταλλευτούμε;)