Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008


THE RASMUS
Την Τρίτη 28 / 10 / 2008 στις 7.00 μμ στο Θησείο ,
στον Πεζόδρομο Απ. Παύλου θα παρακολουθήσω
τη συναυλία των Rasmous μαζί με την παρεούλα μου
και αποφάσισα να προτείνω την συναυλία και σε εσάς ..



Μια σταλία μουσικής και απο έδω :

Δισκογραφία The Rasmus

Οι The Rasmus αποτελούνται από τους Lauri Ylönen, Pauli Rantasalmi, Aki Hakala και Eero Heinonen. Δημιουργήθηκαν το 1994 στο Ελσίνκι της Φιλανδίας. Το 1996 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο album τους "Peep", το οποίο ανέβηκε στα charts της Φιλανδίας και έγινε χρυσό.

Το 1997 οι Rasmus κυκλοφόρησαν το "Playboys", το οποίο έγινε επίσης χρυσό στη Φιλανδία με το single "Blue" να γίνεται επιτυχία στα charts.
Το 1998, κυκλοφόρησε το τρίτο studio album τους "Hell Of A Tester" ενώ στην επόμενη δισκογραφική τους δουλειά "Into" (2001)το όνομά τους "άλλαξε" σε The Rasmus για να αποφεύγεται η σύγχυση με τον Σουηδό DJ Rasmus. Εκείνη την περίοδο απέκτησαν και νέο drummer, τον Aki Hakala. Ο τίτλος του album τους σημαίνει "ενθουσιασμός" στα Φιλανδικά και αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι The Rasmus κυκλοφορούσαν στην Ευρώπη σε χώρες όπως η Γαλλία και η Ισπανία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί πολύ το fanbase τους. Το "Into" τους χάρισε τέσσερα EMMA, που είναι το αντίστοιχο των Grammy στη Φιλανδία.

Σειρά είχε το "Dead Letters" του 2003, από το οποίο προήλθε το hit "In The Shadows". Το εν λόγω album πούλησε 1,5 εκατομμύρια αντίτυπα και μπήκε στο Top 10 των charts σε Γερμανία, Φιλανδία, Ελβετία και Αυστρία.
Το "Hide From The Sun" του 2005 περιείχε
μια σειρά από b-side remixes και bonus tracks
και το artwork του εξωφύλλου σχεδιάστηκε
από τον κιθαρίστα Pauli Rantasalmi. Το "Hide
From The Sun" ανέβηκε στο Top 10 των album
charts σε Φιλανδία, Γαλλία και Σουηδία ενώ το
single "No Fear" έγινε Νο 1 στη Φιλανδία. Τότε
οι The Rasmus ένιωσαν ότι πρέπει να κάνουν
ένα διάλειμμα και να εξερευνήσουν νέες
μουσικές κατευθύνσεις. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας ήταν η δημιουργία του album "Black Roses", στο οποίο συνεργάστηκαν με τον διάσημο παραγωγό Desmond Child (που έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως Bon Jovi, Alice Cooper και Ricky Martin). Από πού άντλησαν έμπνευση για το album; Από την παραμονή τους στην Ελλάδα. Όπως είπε ο Lauri "στη Φολέγανδρο ήμασταν μακριά από τα πάντα, ήμασταν πολύ ήρεμοι και νιώθαμε σαν τα τραγούδια να μάς έβγαιναν εντελώς φυσικά". Το "Black Roses" κυκλοφόρησε στις 29 Σεπτεμβρίου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία συναυλία και γενικά ο χώρος ήταν πολύ όμορφος.
Αν και γενικά δεν τους ξέρουμε πολύ έδω , είναι ένα πολύ καλό συγκρότημα !!!